„Най-важното е да не губя надежда. Заставям си да бъда силен и си казвам, че предстоят и по-добри дни“

След 14 операции, 21-годишният Иво Христов не спира да прави това, което най-много обича – да пише. Той издава новия си роман в навечерието на поредната животоспасяваща операция.

Вече осем години Иво се бори с тежко заболяване. И след всяка следваща операция той започва отначало. Понякога дори се учи да ходи отново и отново, но не спира да пише. Така се ражда всеки роман. Включително и най-новият му – „По пътя към мечтите“.
След поредната животоспасяваща операция Иво губи слуха, говора и подвижността на краката си. Днес той комуникира със света чрез приложение на телефона, което му помага да разбира околните.

„Най-важното е да не губя надежда. Заставям си да бъда силен и си казвам, че предстоят и по-добри дни“, категоричен е Иво.

Болестта му продължава да напредва. Той ще трябва отново да се подложи на операция за отстраняване на няколко тумора в малкия таз, този път в чужбина.

„Две трети от тази книга е написана на телефона. Ивчо седна в инвалидната количка със слаби ръце, с трудноподвижни пръсти, но с голяма воля и желание да довърши. Точно заради това тази книга е специална“, споделя майка му Милена Димитрова.

Буквално преди дни получихме оферта за 59 хиляди евро именно за тази операция, която трябва да се състои в Германия, в Бохум. Живея за момента, в който ще отидем на преглед и ще кажат – „Няма растеж на туморите. Всичко е в застой“. И за една епикриза, която е бленувана и мечтана от мен, да пише – „Клинично здрав“, допълва Милена.

Мечтата на Иво и на семейството му е той да оздравее и да продължи да пише, а за сбъдването ѝ може да помогне всеки един от нас.

Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/naj-vazhnoto-e-da-ne-gubja-nadezhda-ivo-hristov-s-nov-roman-predi-porednata-zhivotospasjavashta-operacija.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *